مطالعات روی گورخرماهی دیدگاه های جدیدی را در مورد مکانیسم های ترمیم عصبی ارائه می دهد
هورمونی به نام سروتونین که بیشتر به خاطر نقشی که در احساسات دارد شناخته شده است، می تواند به گورخرماهی در ریکاوری آسیب طناب نخاعی کمک کند. این یافته ها می تواند به مطالعات روی بیماری های نورون های حرکتی با فلجی ناشی از آسیب نخاعی کمک کند. این ماهی مناطق گرمسیری اطلاعاتی را ارائه می دهد که می تواند به تحقیقات در مورد بیماری های حرکتی مربوط به آسیب نخاعی کمک کند. این محققین دریافته اند که سروتونین سیگنال هایی را به سلول های بنیادی موجود در نخاع می فرستد که موجب افزایش رشد نورون های حرکتی جدید می شود. این نورون های حرکتی برای کنترل فعالیت عضلات و حرکت نقش دارد. این یافته ها به محققین کمک می کند تا نورون های حرکتی را در شرایط آزمایشگاهی کشت دهند که به درک هر چه بیشتر بیماری های تحلیل برنده عصبی کمک می کند. محققین امیدوارند که درک مکانیسم های ترمیمی در گورخرماهی بتواند در نهایت منجر به درمان های جدید برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو شود.
سلول های بنیادی سفارشی برای درمان آسیب های طناب نخاعی
تیمی از محققین کره ای تکنولوژی جدیدی را برای تولید سلول های بنیادی سفارشی که می توانند برای درمان بیماری های شدیدی مانند آسیب های طناب نخاعی استفاده شوند طراحی کرده اند. این تیم اعلام کرده اند که توانسته اند با موفقیت با استفاده از یک ژن خاص، سلول های پیش ساز اولیگودندروسیتی(OPC) را تولید کنند. یک سلول پیش ساز اولیگودندروسیتی، یک سلول نخاعی ترکیب شده از میاین است. استفاده از این سلول می توان میلین تخریب شده در آسیب های نخاعی را بازتولید کند و در نهایت منجر به ترمیم نخاع آسیب دیده شود. این تیم تحقیقاتی در تلاش برای بازبرنامه ریزی مستقیم سلول ها به سلول های پیش ساز اولیگودندروسیتی با استفاده از تزریق ژن Oct4به سلول های پوستی بودند. یک سلول پیش ساز اولیگودندروسیتی که بدین طریق تولید شده باشد قادر به تبدیل شدن به سلول سرطانی یا تراتوما نیست، زیرا این سلول های پیش ساز اولیگودندروسیتی از یک مرحله پرتوانی نگذشته اند و در نتیجه قادر به تبدیل شدن به انواع سلول ها نیستند. این تیم نشان دادند که این سلول های پیش ساز اولیگودندروسیتی تا ده ماه بعد از استفاده در مدل های جانوری دارای ثبات ژنومی هستند. این نشان می دهد که این محققین توانسته اند که تکنولوژی تولید سلولی جدیدی را ایجاد کنند که ب محدودیت های موجود در زمینه روش های تولید سلول های پیش ساز اولیگودندروسیتی غلبه کرده است. این روش می تواند با اضافه کردن تکنولوژی پرینت سه بعدی بافت برای تولید بافت های بیولوژیک به وسیله پرینت سه بعدی، به درمان بیماران دچار آسیب نخاعی شده کمک کند. پیوند مستقیم این بافت های تولید شده از سلول های پیش ساز اولیگودندروسیتی و با استفاده از پرینتر سه بعدی می تواند بهترین کارایی را در درمان آسیب های نخاعی ارائه دهد.
پتانسیل درمانی سلول های بنیادی عصبی القایی برای آسیب های نخاعی
طناب نخاعی به خودی خود بازسازی و ترمیم نمی شود و درمانی که ریکاوری عملکردی آن را بعد از یک آسیب نخاعی تضمین کنند هنوز در دسترس نیست. فیبروبلاست ها به طور مستقیم به سلول های بنیادی عصبی القایی تبدیل می شوند که این امر از طریق بیان اجباری برخی فاکتورهای رونویسی خاص صورت می گیرد. اگرچه این سلول ها به نظر منبع سلولی خوبی برای کاربردهای بالینی محسوب می شوند اما پتانسیل درمانی آن ها تاکنون به خوبی تست نشده است. در این مطالعه محققین در دانشگاه دانکوک کره جنوبی نشان داده اند که این سلول های بنیادی عصبی القایی حاصل از دگرتمایزی فیبروبلاست ها می توانند ریکاوری عملکردی جانورانی که دچار آسیب نخاعی شده اند را تقویت کنند. سلول های بنیادی عصبی القایی پیوند شده می توانند به همه رده های عصبی تمایز یابند که از جمله آن ها می توان به نورون های بالغ اشاره کرد. علاوه براین نورون های مشتق از سلول های بنیادی عصبی القایی می توانند با نورون های میزبان سیناپس تشکیل دهند و بنابراین عملکرد حرکتی را تاحدی احیا کنند. آنالیز اثرات درمانی این سلول ها نشان داد که این سلول ها می توانند به طور موثر پاسخ های التهابی و آپوپتوز را در ناحیه آسیب دیده کاهش دهند. هم چنین پیوند سلول های بنیادی عصبی القایی بازسازی فعال محیط گیرنده اندوژن را بهبود می بخشد و هیچ توموری نیز شکل نمی گیرد. بنابراین، این اطلاعات پیشنهاد می کند که سلول های بنیادی عصبی القایی حاصل دگرتمایز مستقیم فیبروبلاست ها پتانسیل درمانی بالایی برای آسیب های نخاعی دارند.
بازدیدها: 123