اولین پیوند موفقیت آمیز سر

 سرجیو کاناورو جراح ایتالیایی که با اعلام برنامه‌اش برای اولین پیوند سر انسان در سال ۲۰۱۷ حسابی مشهور شده است حالا اعلام کرده توانسته اولین پیوند موفقیت‌آمیز سر را روی یک میمون انجام دهد. به گزارش دیلی‌تلگراف،سرجیو کاناورو با اعلام این خبر تصویری از این میمون منتشر شده که به نظر می‌رسد سر آن پیوند زده شده است. در این عکس بخیه‌ها دور گردن میمون دیده می‌شود. این جراح اعلام کرده که در عمل جراحی میمون، سر تا منفی ۱۵ درجه سانتیگراد سرد شده و این که حیوان بدون آسیب عصبی زنده مانده است. تیم جراحی اعلام کرده‌اند که با وجود موفقیت آمیز بودن عمل جراحی  این میمون ۲۰ ساعت بعد به دلایل اخلاقی کشته شده است؛مسئله‌ای که شک و شبهه‌ها در این رابطه را زیاد کرده است.

انتقادها و جنجال‌های زیادی درباره پیوند سر وجود دارد اما گروه پزشکی این عمل جراحی در حال پیش‌بردن برنامه‌های خود و ساخت تجهیزات لازم و ویژه خود هستند. د عمل پیوند سر آن قدر جنجالی بوده که انجام آن در هر جایی ممکن نباشد و دکتر سرجو کاناورو جراح ایتالیایی که ایده پیوند سر روی انسان را ۲ سال قبل مطرح کرد مجبور به انتخاب چین شده است. پیوند سر در اروپا با آمریکا هم با انتقادهای جدی روبرو شده و آن را غیر اخلاقی می‌دانند.

دکتر کاناورو نخستین بار در سال ۲۰۱۳ این ایده را مطرح کرد و داوطلب اولین پیوند سر انسانی جهان هم والری اسپریدانوف،کارشناس کامپیوتر اهل روسیه است. او از یک بیماری ژنتیک نادر تخریب کننده‌ عضلات رنج می‌برد و امیدوار است که بتواند یک بدن جدید برای خود پیدا کند. پزشکان تخمین زده‌اند که این عمل حداقل ۳۶ ساعت طول خواهد کشید و هزینه آن هم بیشتر از ۱۱ میلیون دلار برآورد شده است.

در این جراحی سر فردی که دچار مرگ مغزی شده اما بدنش سالم است با سر فردی دیگر که دچار ضایعه نخاعی یا بیماری های تخریب کننده عضلات و اعصاب است جابجا می شود. برای این جراحی بدن فرد دهنده و گیرنده سر در ابتدای جراحی سرد می شود تا مدت زمانی که سلول ها می توانند کمبود اکسیژن را تحمل کنند افزایش یابد. سپس بافتهای گردن جدا می شوند و رگهای بزرگ با لوله هایی ظریف به هم متصل می شوند. بعد نخاع فرد دهنده پیوند را قطع کرده و سر او را روی بدن فرد گیرنده قرار می دهند، سپس نخاع با ماده ای به نام پلی اتیلن گلایکول که مثل چسب عمل می‌کند به نخاع بدن جدید متصل می‌شود.

سپس فرد حدود چهار هفته در اغمای مصنوعی فرو خواهد رفت تا در مدتی که بافتها ترمیم می‌شوند تکان نخورد. در این مدت اعصاب و نخاع با شوک های الکتریکی خفیف تحریک می شوند تا پیوندها و ارتباطات آنها بین سر و بدن جدید محکم شود. اما برای اینکه بدن، سر پیوند شده را پس نزند باید فرد تحت درمان با داروهای قوی سرکوب کننده سیستم ایمنی قرار داشته باشد. دکتر کاناورو معتقد است فرد بعد از به هوش آمدن قادر است سر خود را تکان دهد و صورتش را حس کند، با صدای قبلی صحبت کند و در عرض یک سال قادر به راه رفتن خواهد بود. منبع

بازدیدها: 41

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *