سیستم عصبی مرکزی در مهره داران از لوله عصبی تکوین مییابد که پایهای برای تمایز به نخاع و مغز است. پروفسور تاناکا و همکاران برای اولین بار رشد قطعهای از طناب نخاعی را از سلولهای بنیادی جنینی موشی در محیط سه بعدی نشان دادهاند. در این بافت نخاعی، سازماندهی مکانی صحیح نورونهای حرکتی، اینترنورونها و اینترنورونهای پشتی در امتداد محور پشتی شکمی مشاهده شد. این محققین پتانسیل ترمیمی سمندر آکسولوتل را در سطوح مولکولی مطالعه کردند. سمندرهای مکزیکی بعد از آسیب، دارای پتانسیل ترمیم طناب نخاعی و سایر اندام هایشان برای احیای عملکردشان هستند. اما پستاندارانی مانند انسان فاقد این قدرت ترمیم هستند. بازسازی و احیا طناب نخاعی در آکسولوتل در ساختاری سه بعدی مشابه طناب نخاعی جنینی اتفاق میافتد. با توجه به جایگاه شان در بافت، سلولها در طناب نخاعی بازسازی شده میدانند که چه عملی را باید در بافت احیا شده انجام دهند. در این مطالعه نیز، سلولهای بنیادی جنینی موش درون ماتریکسی سه بعدی قالب گیری شدند و درون محیط تمایز عصبی رشد داده شدند که منجر به تشکیل کلونیهای کیستهای نورواپی تلیالی شد. این کیستها در مغز میانی و پشتی و در امتداد محور عصبی تشکیل شدند. هدف این مطالعه ایجاد طناب نخاعی بود. به این دلیل آنها اسید رتینوئیک را در روز دوم کشت دو بعدی به محیط کشت اضافه کردند. به دنبال این مطلب، تنها تبدیل شدن بافت عصبی به طناب نخاعی نتیجه حاصله نبود و ایجاد سیگنالهای موضعی شد که برای تشکیل انواع مختلف سلولها در طناب نخاعی لازم هستند. به همین دلیل این محققین ادعا دارند که برای اولین بار توانستهاند ساختار لوله عصبی جنینی را شبیه سازی کنند. با توجه به این مطالعه به نظر میرسد این محققین گامی دیگر به ایجاد بافت سه بعدی نخاعی و با الگوی اصلی آن برای پیوند به انسان نزدیک شدهاند. منبع
بازدیدها: 26
درود بر مهرداد و دیگر دوستان عزیز
میخواستم اینجا یه توضیحاتی درمورد پروژه ام بگم!
اول یه اعترافاتی میخوام بکنم!
من هیچ اهمیتی به مدرک نمیدم و ارزشی برام نداره همونطوری که خیلی از دکترها برای مثل بی سوادها هستند و بعضی ها به اندازه پروفسور برام باارزش هستند مثل بیشتر نخاعی ها که در خیلی از زمینه ها به نظر من مدرکشون خیلی بالاتر از مدارک سوری دانشگاهیه
بخصوص دانشگاه های پیام نور و آزاد که خنده داره(منم پیام نور میخونم)یعنی گریه داره اصلا مسخره هست و من اینجوری تعریفشون میکنم که فقط مدتی شمارا ثبت نام میکنن، شما هم ماهیانه پولی میدید و بعد از مدتی مدرکتون رو میدن و تموم.
پایان نامه که نشان سطح سواد و تلاش شخص داره هم یا کپی پیسه و یا خریدنی و..
با این وجود شاید براتون جالب باشه من نتونستم تحقیق علمی و کاربردی راجع به نخاعی ها پیدا کنم!
و جالبترش اینکه تحقیق هایی که بود بسیار جالب از تحقیق هایی کپی شده بود و گروه نمونه و .. هم بسیار نادرست بود.
اگر ما نخاعی ها به فکر خودمون نباشیم و به هم کمک نکنیم دیگه از کی میتونیم انتظار داشته باشیم؟!؟
اکثر تحقیق ها را به اصطلاح:دانشجویان، الکی و سوری تهیه میکنن و با توجه به آنچه گفته میشه برآورد میکنن ولی من دوست دارم یه تحقیق کاربردی بکنم یعنی ببینم توی ما نخاعی ها چه چیزی میتونه باعث بشه بهتر با شرایطی که داریم زندگی سودمندتر و لذت بخش تری داشته باشیم؟
یعنی پول؟ تحصیلات؟ همسر؟ فرزند؟ شغل؟ میزان سطح اسیب؟ داشتن مسکن؟
نخاعی های موفق کدوم از اینها را داشتن و اونهایی که افسرده و ناامید هستند نیز کدوم از متغیرها را داشتن و به این ترتیب ببینیم ایا داشتن بعضی از اون مولفه ها در موفقیت و ادامه زندگی تاثیری داره یا نه..
دوستان ممکنه بگن خوب اینکه معلومه آدم که پول و خونه داره موفقتره امیدشم بیشتره ولی من تا حالا که کمتر از پنجاه دوست را ازشون پرسیدم میبینم بعضی ها باوجود پول و شغل حالتشون بدتر از دوستانی هست که از لحاظ مالی و شغلی و .. در سطح خیلی پایینی هستند..
برای اینکه این تحقیق بتونه درست از آب در بیاد باید تعداد نمونه هام زیاد باشه،
وگرنه با این تعداد، جواب درستی نمیگیرم و باید به نتایج پژوهش های دیگران بسنده کنم و از اونها کپی کنم که اغلب هم از خارجی ها برداشتن.
با انجمن نخاعی های تهران هم تماس گرفتم و تقاضای کمک کردم،
خیلی نوشتم، ببخشید اگه حوصلتون را سر بردم فقط در آخر اینم بگم که اگه این پروژه خوب بشه اونو با فایل وورد در اختیار دوستان قرار میدم تا همه استفاده کنن..
بازم پوزش به دلیل زیاده گویی
===============================
سلام
این که نوشتی یعنی چه؟
این همون تحقیق قبله یا جدیده؟
سلام خوش خبر باشی گلو
مدتی است خبرهای خوب می گذاری
دوستتدارم به امید روزی که خبر نهایی را کامنت کنی
سلام ایام بکام
به به جناب دکتر خوش خبر باشی …حاجی….
امید است به واقعیت بپیوندد..
ایام مستدام….